شاخص کل ( درصد )
دلار سنا ریال ( درصد )
انس جهانی طلا دلار ( درصد )
تتر میانگین 309400 ریال ( 0.53 درصد )
فیلترینگ مانیتور بازار رمز ارزها و سیگنال بررسی با میزان سودآوری
استفاده از شاخص ترس و حرص و طمع
همانطور که وارن بافت بیان کرده است ، ” وقتی دیگران حریص هستند ، بترسید و وقتی دیگران می ترسند حریص باشید .” به عنوان مثال ، وقتی شاخص به مقدار ۹۰ (حرص و آز شدید) برسد ، ممکن است نشان دهد که ارزش سهام بیش از حد است.شاخص ترس و حرص و طمع در طول تاریخ یک شاخص قابل اعتماد برای تغییر چشمگیر در بازارهای مالی بوده است.
از نظر تئوری، شاخص ترس و طمع مانند یک فشارسنج عمل میکند و بازار را از دید احساسی سرمایهگذاران در مورد قیمت آن بررسی میکند. این شاخص نوعی شاخص مخالف (contrarian index) محسوب میشود و به سرمایهگذاران نشان میدهد که با توجه به قیمت کنونی، ترس و طمع بازار چقدر است.
شاخص ترس و طمع به دو هدف استفاده میشود:
۱. ابزاری برای مقابله با احساسات بازار
احساسات یکی از عوامل مهم نوسانات بازار به شمار میروند و سرمایهگذاران با علم به این مطلب و استفاده از شاخص ترس و طمع میتوانند به نفع خود استفاده کنند. این شاخص دید کلی روند قیمتی در بازار را نشان میدهد.
شاخصهای احساسات بازار در زمانبندی ورود به بازار بسیار مفید هستند؛ برای مثال وقتی شاخص ترس و طمع بین ۵۱ تا ۱۰۰ باشد و طمع در بازار را نشان دهد با کاهش حجم معاملات میتوان ریسک از دست دادن سرمایه را کاهش داد، از طرفی زمانی که این شاخص بین صفر تا ۴۹ و بیانگر ترس شدید در بازار باشد، خرید رمزارز میتواند سودآور باشد.
۲. ابزاری برای تأیید اقدامات
هنگامی که رفتار بازار از ترس به طمع یا بالعکس تغییر پیدا میکند، شاخص ترس و طمع میتواند برای تأیید فرصتهای سرمایهگذاری یا خرپج از بازار مورد استفاده قرار گیرد. این مورد در شرایطی بهبود پیدا کردن بازار یا ریزش آن، بسیار کاربردی است.
جدای از تأثیرات ترس و طمع روی نوسانات بازار، احساسات دیگری مانند نگرانی، هیجان، خستگی، ناامیدی یا امیدواری نیز روی رفتار سرمایهگذاران تأثیرگذار هستند.
شاخص ترس و طمع در حال حاضر تنها براساس بیت کوین محاسبه میشود. ولی میتوان آن را به تمام کوینهای بزرگ رمزارزهای پایه تعمیم داد. برای محاسبه این شاخص به صورت روزانه از عواملی به شرح زیر استفاده میشود :
نوسانات بیش از اندازه در قیمت نشانهای از ترس در بازار است و به همین دلیل در محاسبه این شاخص ۲۵ درصد وزن را به میزان نوسانات قیمت در سی و نود روز گذشته میدهند.
حجم معامله در بازار نشانهای از طمع بیشتر در افراد است. این عدد هم بهصورت میانگینی در بازههای ۳۰ و ۹۰ روزه در شاخص لحاظ میشود.
صحبت بیشتر درباره رمزارزها در شبکههای اجتماعی میتواند یکی از دلایل طمع بیشتر سرمایهگذاران باشد.
در گذشته ۱۵ درصد از نتایج شاخص ترس و طمع را نظرسنجیها تعیین میکرد. ولی در حال حاضر این گزینه به حالت تعلیق درآمده است و سهم آن بین بقیه عوامل تقسیم شده است.
دامیننس به معنی تسلط یا سلطه است. منظور از دامیننس بیت کوین این است که تسلط ارز دیجیتال بیت کوین در بازار ارزهای دیجیتال چقدر است؟ مثلاً اگر شاخص دامیننس بیت کوین عدد ۶۰ را نشان بدهد، یعنی ۶۰ درصد کل بازار ارز دیجیتال مربوط به بیت کوین است و مابقی به آلت کوین ها اختصاص دارد. در فرمول شاخص ترس و طمع فرض بر این است که چون بیت کوین نسبت به آلت کوین ها امنتر است وقتی دامیننس آن بالا میرود نشانهای از ترس معاملهگران است. از طرف دیگر، هنگامیکه دامیننس بیت کوین کاهش مییابد، مردم با سرمایه گذاری روی ارزهای دیجیتال پرریسکتر طمع بیشتری نشان میدهند.
یکی از ابزارهایی که میتوان با آن درباره سرچهایی که اینترنت انجام میشود اطلاعات کسب کرد Google Trends است. این ابزار همانطور که از نامش پیداست محصول شرکت گوگل است. گوگل ترندز اطلاعات وسیعی درباره میزان سرچهای کلمات کلیدی در موتور جستجوی گوگل را در اختیار کاربر قرار میدهد. البته این اطلاعات نیاز به آنالیز دقیق دارد و یکی از عواملی است که روی شاخص ترس و طمع اثرگذار است. مثلاً اگر جستجوی عبارت «دستکاری قیمت بیت کوین» رشد زیادی را نشان بدهد نشانه واضحی از ترس در بازار است.
در این مطلب با دو مفهوم، FUD (شاخص ترس، عدم قطعیت و تردید) و Fear & Greed (شاخص ترس و طمع) آشنا شدید. FUD زمانی اتفاق میافتد که اتفاقاتی مثل یک اظهارنظر در شبکههای اجتماعی باعث ریزش بازار رمزارزها و خروج افرادی از آن میشود. معاملهگران حرفهای باید در مقابل این احساسات منطقی رفتار کنند و اجازه ندهند ذهنشان درگیر احساسات بیپایه بشود. شاخص ترس و طمع هم عددی بین صفر تا صد است که تا حد زیادی احساس غالب در بازار را نشان میدهد و میتوان از طریق آن تشخیص داد که وقت ورود به بازار است یا زمان خروج از آن.
دسترسی سریع
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.
طراحی سایت : زمرّد مدیا